fbpx

Himos – kasvava matkailukeskus

Himoksen festarifiilistä Himoksen talvitunnelmia

Sijoitu Jämsään!

Kiinnostuitko?
Haluatko luoda menestystarinasi Jämsässä?

Jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö
Simulaattorimaailman rallisimulaattoreita
Yritysten kasvutarinoita

Rallitaidot puntariin Simulaattori- maailmassa

Himoksen matkailukeskuksen kupeessa sijaitsevassa Simulaattorimaailmassa on poltettu rengasta ja pölistelty sorateitä turvallisesti sisätiloissa jo kymmenen vuotta. Rallilegenda Timo Mäkisen punainen Mini, joka taittaa pikataivalta konepelti auki on noussut asiakkaiden suosikiksi.

Lue lisää
Yritysten kasvutarinoita

Elsi Ojala tarttui Himoksen ohjaksiin

Elsi Ojala tarttui Himoksen ohjaksiin. Paluu juurille oli selkeä päätös. Tuore toimitusjohtaja tuntee laskettelukeskuksen mäet ja kumpareet vuosien takaa ja perheyrittäjyys on hänelle elämäntapa. Seuraavaksi Himoksella aiotaan panostaa palvelurakentamiseen.

Lue lisää
Yritysten kasvutarinoita

Ravintola Rinne ruokkii Himoksen vieraat

Jämsän Himoksen Ravintola Rinteessä tehdään laskettelijoille ja muille vierailijoille ruokaa alusta asti itse. Pullat, munkit ja pizzapohjatkin leivomme itse, kertoo Ravintola Rinteen yrittäjä Jukka Auterinen. Ravintola Rinne toi Himokselle myös after ski -tapahtumat, ja nämä ovat olleet hyvin suosittuja.

Lue lisää

Himoslomat

Yksi Himoksen päätoimijoista on HimosLomat Oy, jonka toimintaa ovat mm. mökkien vuokraus, ravintolapalvelut, safaritoiminta, Himos Areenan bileillat sekä kesän festivaalit. HimosLomien toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju pitää Himoksen henkeä yhtenä menestyksen salaisuutena.

Katso video

Hirvikartano

Hirvikartano on Suomen ainoa yksityinen hirvitila ja herkullinen ravintola Himoksen kupeessa. Yrittäjä Susanna Partio kertoo, että Jämsä on hyvä kohtauspaikka keskellä Suomea esim. kokousasiakkaille. Myös monet kansainväliset tapahtumat tuovat asiakkaita.

Katso video

Himos – ympärivuotinen matkailukeskus

Himos on ympärivuotinen ja kansainvälinen matkailukohde sekä loistava tapahtumaympäristö. Himoksen alueella on n. 4 000 vuodepaikkaa ja useita ravintoloita sekä erilaisia ohjelmapalveluja. Himosvuoressa kohoavat Etelä- ja Keski-Suomen suurimmat ja monipuolisimmat rinteet, joita on peräti 25 kappaletta. Suurimpia kesätapahtumia ovat Himos Juhannus -festivaali, Iskelmä-festivaali sekä 90-luvun dance-musiikin festivaali Jysäri. Himoksen kesävierailijoiden määrä on n. 140 000  ja koko vuoden kävijämäärä n. 350 000, kun päiväkävijät lasketaan mukaan. Katso video Himoksen talvitarjonnasta >>

Tutustu koko matkailutarjontaan >>

Lue Himos & Jämsä -matkailuesite >>

Alueen faktat

  • Rekisteröidyt yöpymiset v. 2019: 217 000
  • Ulkomaalaisten osuus yöpyjistä n. 20 %
  • N. 450 kpl mökkejä ja huviloita
  • Majoitusmyynnin arvo 8,4 milj.
  • Kesäkaudella n. 140 000 kävijää
  • Suurimmat tapahtumat Juhannus, Iskelmä ja Jysäri -festivaalit sekä paljon muita tapahtumia
  • 25 rinnettä, 18-väyläinen golfkenttä, useita ravintoloita ja runsaasti erilaisia aktiviteetteja

Tilastotietoja:
Matkailutilastot >>

 

Alueen tulevaisuus

Himos kasvaa ja kehittyy koko ajan. Lomakeskus laajenee myös Päijänteen suuntaan, jonka rantamaisemiin on kaavoitettu vakituisen asumisen mahdollistava Päijänrannan satama- ja loma-asuntokylä. Suunnitteilla olevan kylpylän, täysimittaisen golfkentän, laadukkaiden rinnepalvelujen sekä isojen festivaalien myötä Himos on entistäkin viihtyisämpi matkailukeskus.

Himos Master Plan 2035 – Matkailun kehittämisen visio

Simple Share Buttons
Simple Share Buttons