Jämsän kaupunkikeskusta

Jämsän kaupungin kaupallista keskustaa Seppolaa kehitetään aktiivisesti viherrakentamisen ja kaavoituksen keinoin. Kaupunkikeskustan kehittymistä vauhdittava Jämsän taajamaosayleiskaava on valmistumassa vuoden 2018 aikana. Suunnitellulla maankäytöllä tulee olemaan myönteisiä vaikutuksia Jämsän keskustan kaupallisiin palveluihin.

Jämsä-puistosta jämsäläisten olohuone

Jämsän kaupunkikeskustan viheralueita kehitetään Jämsä-puisto suunnitelman pohjalta. Maauimalan alueesta rakennetaan parhaillaan yhtä Jämsän käyntikorteista sekä jämsäläisten ”olohuonetta” ja lähiliikuntapaikkaa. Alueelle valmistui kesällä nykyisten uimarantatoimintojen lisäksi paljon julkisuutta saanut Suomen pisin pumptrack-pyöräilyrata. Tulossa on vielä skeittipaikka, tekonurmipohjainen liikunta-areena, ulkokuntoilu- ja ulkofitness-välineitä, kiipeily- ja leikkivälineitä, pihapelialueet, beachvolley- ja koripallokentät sekä viihtyisä oleskelualue grilleineen ja terasseineen. Jämsä-puiston kehittymistä voit seurata puiston Facebook-sivujen kautta.

Seppolan pääkirjastohanke

Entisen Seppolan koulun tontille tullaan rakentamaan Jämsän kaupungin uusi pääkirjasto. Jämsän kaupunki on maanomistajana toteuttamassa asemakaavahanketta, jossa entisen Seppolan koulun tontti varataan uudelle kirjastorakennukselle, asuin-, liike- sekä toimistotiloille.  Seppolan yläkoulun tilat jäivät tyhjäksi, kun opetustoiminta siirrettiin uuden yläkoulun (Paunun koulu) tiloihin vuoden 2012 alussa. Seppolan koulun tontti sijaitsee keskeisellä paikalla Jämsän keskustassa ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia palveluliiketoiminnalle. Tutustu aluetta koskeviin visioihin >>.

Taajamaosayleiskaava mahdollistaa keskustan kehittymisen

Jämsän kaupunki laatii taajamaosayleiskaavaa, jossa esitetään kaupungin maankäytön kehittämisen tavoitteet tuleville vuosikymmenille. Yleiskaava on kaupungin strateginen asiakirja, joka ohjaa yksityiskohtaisempaa maankäytön suunnittelua ja tarkastelee alueen kehittämistä kokonaisuutena. Kaavan tavoitevuosi on 2030. Tutustu tästä tarkemmin taajamaosayleiskaavaan >>.

Kaavan tavoitteena on vahvistaa Seppolan keskustaa kaupallisena keskittymänä, jonka profiiliin kuuluvat päivittäistavarakauppa, keskustaerikoiskauppa, tilaa vievä kauppa, julkiset palvelut, sekä monipuolisesti muita viihde- ja vapaa-aikapalveluja  sekä kahviloita ja ravintoloita.

Alla 3D-mallinnusvideot Keskuskadun, Jämsä-puiston ja satama-alueen suunnitelmista.

 

erikoisliikemiehet Vehkala Jämsän kauppapaikka
Yritysten kasvutarinoita

Vehkalan perinteikäs farkkukauppa

Vehkala Jeans Dealer on perinteinen jämsäläinen vaate-alan kivijalkakauppa. Vehkalan liike on sijainnut samalla paikalla Jämsän keskustan Seppolassa jo 1930-luvun lopulta.

Lue lisää
Simple Share Buttons
Simple Share Buttons