Himos – kasvava matkailukeskus

Himoksen festarifiilistä Himoksen talvitunnelmia

Sijoitu Jämsään!

Kiinnostuitko?
Haluatko luoda menestystarinasi Jämsässä?

Jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä 48 tunnin kuluessa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje

Himos

Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen kertoo Himoksen perustamisesta ja nykyisestä toiminnasta. Pitkä, varmaluminen laskettelukausi ja hyvä sijainti ovat Himoksen kilpailuetuja. Myös uusia aktiivisia toimijoita tarvitaan mukaan. Himoksen kehittymisessä vain taivas on rajana.

Katso video

Himoslomat

Yksi Himoksen päätoimijoista on HimosLomat Oy, jonka toimintaa ovat mm. mökkien vuokraus, ravintolapalvelut, safaritoiminta, Himos Areenan bileillat sekä kesän festivaalit. HimosLomien toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju pitää Himoksen henkeä yhtenä menestyksen salaisuutena.

Katso video

Hirvikartano

Hirvikartano on Suomen ainoa yksityinen hirvitila ja herkullinen ravintola Himoksen kupeessa. Yrittäjä Susanna Partio kertoo, että Jämsä on hyvä kohtauspaikka keskellä Suomea esim. kokousasiakkaille. Myös monet kansainväliset tapahtumat tuovat asiakkaita.

Katso video

Himos – ympärivuotinen matkailukeskus

Himos on ympärivuotinen ja kansainvälinen matkailukohde sekä loistava tapahtumaympäristö. Himoksen alueella on n. 4 000 vuodepaikkaa ja useita ravintoloita sekä erilaisia ohjelmapalveluja. Himosvuoressa kohoavat Etelä- ja Keski-Suomen suurimmat ja monipuolisimmat rinteet, joita on peräti 21 kappaletta. Suurimpia kesätapahtumia ovat Himos Juhannus -festivaali, Iskelmä-festivaali sekä 90-luvun dance-musiikin festivaali Jysäri. Himoksen kesävierailijoiden määrä on n. 140 000  ja koko vuoden kävijämäärä n. 350 000 kun päiväkävijät lasketaan mukaan.

Himokselle yli 50 milj. euron kylpylähanke

Himokselle on tulossa yli 50 miljoonan kylpylähanke, jonka rakennuttajina ovat Holiday Club Resort, Lemminkäinen ja Himoslomat. Holiday Club haluaa Himokselle tulevan kylpylän olevan monipuolinen ja tasokas viihdekylpylä, jonka pinta-ala olisi n. 3 000 m². Kylpylähotellissa tulee olemaan noin 120 huonetta. Lisäksi kylpylähotellin läheisyyteen rakennetaan vaiheittain noin 200 loma-asuntoa. Alueen kaavoitus on valmistunut ja tullut voimaan alkuvuodesta 2017.

Lataa Himos & Jämsä -matkailuesite >>

Alueen faktat

  • Rekisteröidyt yöpymiset v. 2016: 213 800, kasvua 4,6 % edellisestä vuodesta
  • Ulkomaalaisten osuus yöpyjistä n. 20 %
  • N. 450 kpl mökkejä ja huviloita
  • Majoitusmyynnin arvo 7 milj.
  • Kesäkaudella n. 140 000 kävijää
  • Suurimmat tapahtumat Juhannus, Iskelmä ja Jysäri -festivaalit sekä paljon muita tapahtumia
  • 21 rinnettä, 18-väyläinen golfkenttä, useita ravintoloita ja runsaasti erilaisia aktiviteetteja

Tilastotietoja:
Matkailun tulo- ja työllisyysselvitys
Majoitustilastot

 

Alueen tulevaisuus

Himos kasvaa ja kehittyy koko ajan. Lomakeskus laajenee myös Päijänteen suuntaan ja Päijänrannan alueella on tarjolla erinomaisia tontteja. Päijänrannan alueella voi muista lomakylistä poiketen asua myös ympärivuotisesti. Holiday Club Resortin aloittaessa kylpylähotellin rakennustyöt alueen palvelut laajenevat entisestään ja houkuttelevat alueelle uusia investoijia. Kylpylän, täysmittaisen golfkentän, laadukkaiden rinnepalvelujen ja isojen festivaalien myötä Himos on entistäkin viihtyisämpi matkailukeskus.

Simple Share Buttons
Simple Share Buttons