Hallin datapuisto

– tulevaisuuden kansainvälinen teknologiakylä

Hallin datapuisto - katso video!

Sijoitu Jämsään!

Kiinnostuitko?
Haluatko luoda menestystarinasi Jämsässä?

Jätä yhteystietosi. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa uutiskirje

Halliin kansainvälinen ICT-yhteisö

Jämsän Hallin alueelle on nousemassa kansainvälinen datakeskuspuisto, josta löytyvät tilat sekä palvelut useammalla alan yritykselle. Palvelinkeskusten toivotaan houkuttelevan alueelle paljon muutakin liiketoimintaa.

Lue lisää

Patricomp

Patricomp on ilmailuteollisuuteen keskittinyt yritys, joka toimii Jämsän Hallissa. Halli on suotuisa yritysalue, jossa on riittävästi osaavaa työvoimaa, edulliset asuinkustannukset ja luonto lähellä, kertoo Patricompin myyntijohtaja Jari Vasenius.

Katso video

Nisula Forest

Nisula Forest on metsäkoneiden, hakkuupäiden ja energiakourien valmistamiseen erikoistunut yritys Hallissa. "Kasvun takana on mielenkiinto asioihin. Olemme halunneet etsiä uusia yksinkertaisia ratkaisuja", Nisula Forestin toimitusjohtaja Ali Nisula sanoo.

Lue lisää

Halli – ilmailuteollisuutta ja datapuisto

Halli tunnetaan Suomen ilmailuteollisuuden osaamiskeskuksena. Suurimmat työnantajat ovat Patria ja Patricomp ja yhteensä alueella työskentelee n. 800 henkilöä ilmailuteollisuuden parissa. Hallissa on osaamista lentokoneiden ja helikopterien kokonpanoon, huoltoihin ja vaativiin järjestelmä- ja laitetoimituksiin sekä osien valmistukseen liittyen.

Uutena avauksena Halliin suunnitellaan Suomen suurinta Datapuistoa NxtVn Jämsä Oy:n hankkimalle entiselle Ilmavoimien teknillisen koulun alueelle ja sen ympäristöön. Alueelle on varattu 45 hehtaaria datapuiston liiketoimintaekosysteemin toteuttamista varten. Hallin vahvuuksia ovat korkean profiilin turvallisuusrakenne, kansainvälinen liiketoimintaympäristö ja huipputason tietoliikenneyhteydet.

Halli on luonnon läheinen taajama, jossa asuminen on edullista. Taajaman tontit sijaitsevat Hallin keskustan tuntumassa, jolloin palvelut ovat lähellä. Hallin alueelta löytyy myös järvenrantatontteja.

Alueen faktat

  • 800 ilmailuteollisuuden työpaikkaa
  • Edullista ja viihtyisää järvenranta-asumista
  • Hyvät etätyömahdollisuudet lähellä Tamperetta
  • Sähköverkon varmuus 99,9 %
  • NxtVn Oy:llä 46,4 hehtaaria rakentamiseen kaavoitettua datapuistoaluetta
  • Kaavan kokonaispinta-ala 62,5 hehtaaria
  • Rakennusoikeutta 371 547 k-m²
  • Lentokentän Kiitotie on mitoiltaan 2601 x 60 m.
  • Lentokentän pituus 2,6 km

Alueen tulevaisuus

Hallin kasvu syntyy yhdessä tekemällä

Jämsän Hallin master plan on visio, jonka toteutuminen riippuu kansainvälisten datakeskustoimijoiden kyvystä oivaltaa Hallin ainutlaatuiset vahvuudet datakeskusten sijaintipaikkana.

Datakeskusten ympärille syntyy lähes poikkeuksetta uutta liiketoimintaa, joka hyötyy edullisesta hukkalämmöstä omassa tuotannossaan.

Halli on entuudestaan 800 henkilöä työllistävä ilmailuteollisuuden keskittymä. Hallissa on erinomaiset edellytykset uuden teknologian tutkimus- ja kehittämistoiminnan, ICT-alan, kiinteistötekniikan tai ilmailun kasvavaksi keskukseksi.

Lataa Hallin master plan

Simple Share Buttons
Simple Share Buttons