Yrittämiselle hyviä mahdollisuuksia keskellä Suomea

Jämsäläisen Ruotsulan Hovin yrittäjä, Eepos Group Oy:n toimitusjohtaja Jaana Lyyra mainitsee Jämsän voimavaroina hyvät yhteydet ja paikallisten asukkaiden sosiaalisuuden.

Lyyra itse ryhtyi kehittämään yritystoimintaa Jämsässä vuonna 2011 ostettuaan Ruotsulan koulun kokous-, koulutus-, majoitus- sekä juhlapaikaksi. Ruotsulan Hovin avajaisia vietettiin kesällä 2012.

-Toimin aikaisemmin pääkaupunkiseudulla yritysjohtajana ja olin yrityksen osakkaana. Yrityskaupan jälkeen avautui mahdollisuus siirtyä Jämsään, jonka lähistöllä meillä olikin jo aikaisemmin vapaa-ajanasunto.

-Olin viettänyt täällä jo ennestään paljon vapaa-aikaa ja tehnyt etätöitäkin. Ajattelin, että joskus voisi muuttaa kokonaan Jämsään, minkä yrityskauppa sitten mahdollistikin.

-Olen ollut tosi tyytyväinen sekä asumiseen että yrittämiseen Jämsässä. Täällä on paljon liikuntamahdollisuuksia esimerkiksi Himoksen myötä sekä paljon erilaisia palveluita. Teatteritoimintaa on kautta vuoden, minkä lisäksi alue on jo maisemallisesti kaunis. Luontoliikunnan aktiviteetteja runsaasti tarjolla esimerkiksi Jämsänjoella. Ruotsulan Hovissa huomaa Lyyran mukaan hyvin sen, kuinka hyvä kokoontumispaikka Jämsä ylipäätään on keskellä Suomea.

-Meille tulee ihmisiä Tampereelta ja Jyväskylästä, mutta myös Lapista ja Helsingistä saapuu väkeä kokouksiin, koska sijaitsemme sopivasti keskellä Suomea, Jaana Lyyra sanoo.