Jämsä houkutti sijainnillaan ja edullisuudellaan

– sitten löytyivät myös lenkkipolut, uimaranta ja ystävälliset ihmiset

Keski-Suomen halvimmat asumiskustannukset yhdistyvät Jämsässä hyviin liikenneyhteyksiin ja loistaviin harrastusmahdollisuuksiin.

Siru ja Pasi Suorannan muuttokuorma saapuu aivan näinä päivinä Tampereen Vuoreksesta Jämsään ja siellä Jämsänkosken Puistolaan.

-Jos olisin huomannut tämän mahdollisuuden jo aikaisemmin, olisin ihan vakavasti voinut harkita työssäkäyntiä Jämsästä Tampereella, Pasi pohtii.

Mutta miksi Tampereelta pois ja suunnaksi Jämsä?

-Tampere on meille kallis kaupunki, ja aloimme miettiä edullisempaa vaihtoehtoa, Pasi sanoo.

-En toki olisi vielä 20 vuotta sitten uskonut sitä, että muuttaisin Tampereelta jonnekin muualle. Olen ollut varsinainen nurkkapatriootti. Nuoruuteni Tampere on kuitenkin muuttunut, ja Jämsä oikeastaan tuntuu nyt siltä kuin Tampere oli joskus silloin ennen, hän jatkaa.

-Minä olen alun perin kotoisin Mikkelistä, joten minulle muuttaminen Tampereelta maaseutumaisempaan kaupunkiin on jotenkin luontevaakin. Olemme Tampereellakin hakeutuneet aina kaupungin laidoille, pohtii puolestaan Siru.

-Kiersimme aluksi muitakin paikkakuntia Tampereen ympäristössä 100-200 kilometrin säteellä. Sitten Jämsänkoskella oli myytävänä asiallisen hintainen kaksio. Kävimme katsomassa sitä, teimme tarjouksen ja saimme sen, Pasi Suoranta kertaa tapahtumat.

-Löysimme haluamamme asunnon ja huomasimme, että palvelutkin toimivat älyttömän hyvin, mutta kaiken tuon lisäksi kaupanpäällisiksi saatoimme vielä huomata jämsäläisten olevan todella ystävällistä ja auttavaista väkeä, Pasi kehuu.

Koti toiveiden mukaan

Suorantojen hankkima kaksio olisi ollut ihan kelpo huoneisto sellaisenaan, mutta nyt oli hyvä tilaisuus toteuttaa myös muutamia omia toiveita.

-On ihana päästä muuttamaan itse suunnittelemaansa kotiin. Olen piirtänyt keittiön, jonka puuseppä on tehnyt mittojen mukaan, Siru kertoo.

Puhdas ilma, luonto ja siisteys ovat asioita, jotka Suorannat nostavat merkittäväksi asioiksi asuinpaikkakunnalla. Nämä piirteet löytyivät Jämsästä.

-Eikä ainuttakaan pahvimukista juovaa tai kännykkä kädessä kulkevaa ihmistä ole vielä näkynyt, Siru naurahtaa havainnoistaan jämsäläisestä elämänmenosta. Hoitoalalla työskennellyt pariskunta on nyt siis eläkkeellä ja kaipaa myös pelivaraa omaan talouteensa.

-Hoidamme terveyttämme talvella Kanarialla, jonne pystymme vastaisuudessakin paremmin matkustamaan, kun asumiskustannuksemme laskevat, Pasi sanoo. Suorannat kiittelevät Jämsän hyvää sijaintia liikenneyhteyksineen.

-Meilläkin on vastapäätä linja-autopysäkki, jolta pääsee Jyväskylään tai Jämsän keskustaan, jossa on puolestaan rautatieasema, Siru sanoo.

-Jämsänkoskella meitä lähellä on myös uimaranta. Rakastan uimista yli kaiken, ja terveyden kannalta se on tarpeellinenkin harrastus, hän korostaa.

-Varmasti seuraava puoli vuotta kuluu hyvin vain paikkoihin tutustumalla ja selvittämällä, minne mikäkin lenkkipolku vie, Siru miettii.

-Kaikkiaan Jämsä on ollut meille positiivinen yllätys. Uskallan suositella paikkakuntaa myös muille, ja tänne uskaltaa lähteä ihan empimättä, Pasi Suoranta summaa.

Omakotitontin voi varata maksutta

Jämsä on asumiskustannuksiltaan Keski-Suomen edullisin paikkakunta, ja tähän sopii hyvin sekin, että omakotitontin voi varata maksutta.

-Tontin voi varata ilmaiseksi vuodeksi, Jämsän kaupungin tontti-insinööri Marko Nieminen vahvistaa.

Tontteja on monipuolisesti tarjolla eri kaupunginosista.

-Tonttejamme on neljän entisen kunnan alueella Jämsässä, Jämsänkoskella, Länkipohjassa ja Kuorevedellä.

Lue Jämsän asuinalueista ja niillä tarjolla olevista tonteista.

Uusimpia asuinalueitaan Jämsä on kaavoittanut erityisesti ulkoilumahdollisuuksien mukaan.

-Parhaillaan vireillä on jatkokaavoitus uusimmalle Särkijärven tonttialueelle, joka onkin ollut Jämsän mittapuulla hyvin suosittu alue. Matkaa täältä on Himokseen vain viitisen kilometriä.

Niemisen mukaan omakotirakentajat ovat nykyisin kiinnostuneita tasamaatonteista, ja niitä myös uudella kaavalla muodostetaan. Kun tontin varaaminen ja oman kodin rakentaminen Jämsään kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä tontti-insinöörin ja kaupungin rakennusvalvontaan.

-Autamme tontin varaamiseen liittyvissä asioissa, Nieminen sanoo.