Ravintola Rinne ruokkii Himoksen vieraat

Jämsän Himoksen Ravintola Rinteessä tehdään laskettelijoille ja muille vierailijoille ruokaa alusta asti itse.

-Pullat, munkit ja pizzapohjatkin leivomme itse, kertoo Ravintola Rinteen yrittäjä Jukka Auterinen.

Himoksen laskettelurinteiden kupeessa sijaitseva Ravintola Rinne avattiin itsenäisyyspäivänä vuonna 2013. Auterisen mukaan ajatuksena oli tarjota Himokseen tulleille korkeatasoinen ravintola. Buffet on nykyään asiakkaiden suosituin valinta.

Meillä on täyden palvelun buffet. Menu on kattava, lämpimiä ruokia on useita, pizzaa, tacoja ja juomia. Olemme myös ottaneet huomioon kasvissyöjät, vegaanit ja laktoosittoman ruokavalion, Auterinen sanoo.

Hän kertoo, että Ravintola Rinne toi Himokselle after ski -tapahtumat, ja nämä ovat olleet hyvin suosittuja. Haastattelua edeltäneenä lauantaina ravintolassa oli ollut iltapäivällä kolmesta kuuteen after ski.

Väkeä oli niin paljon, että kaikki eivät edes mahtuneet ravintolan pihamaalle, Auterinen sanoo.

Aluksi Ravintola Rinne oli auki joka päivä, mutta pikkuhiljaa vuosien myötä aukioloajat ovat tarkentuneet. Nyt Ravintola Rinne on auki talvella laskettelusesongin ajan, Himoksen festivaalien aikana sekä tarvittaessa eri tilaisuuksissa.

Tehtävää on paljon, me yrittäjät olemme täysillä mukana. Vaimoni Tytti Auterinen leipoo kaiken itse ja vastaa muutenkin pääosin ruoanvalmistuksesta, Jukka Auterinen kertoo.

Ravintola Rinne kuuluu Himosmajoituksen palveluihin. Ravintolan kanssa samassa rakennuksessa on myös majoituspuolen vastaanotto.

Himosmajoitus alkoi vuokrata mökkejä matkailijoille hiihtokaudella 2001-2002. Ennen Ravintola Rinnettä vastaanotto oli ylempänä rinteillä Vuorikahviossa. Auterinen kertoo, että vastaanotto haluttiin alas rinteiltä, kun toiminta kasvoi.

Lähdimme hyvin pienestä liikkeelle, mutta saimme heti hienosti jalansijaa. Nyt meillä on 70 mökkiä Himoksella, vuodepaikkoja on noin 500-700.

Jukka Auterisen mielestä Himos on turvallinen paikka yrittäjälle.

Himos on kasvanut jo riittävän isoksi, että se ei enää kuihdu talouden vaihteluiden vuoksi, hän toteaa.

Auterinen sanoo, että Himosta pitäisi pystyä vielä kehittämään. Hän kertoo olevansa mukana laatujohtoryhmässä, joka on alueen kehittämisen keskustelufoorumi.

Mietimme yhdessä, miten voisi saada vielä paremman huomenen. Yhteistyö on ainoa mahdollisuus päästä hyviin tuloksiin.

Auterinen toteaa, että Jämsä sijaitsee mainiolla paikalla, ja se on yrittäjälle iso plussa.

Jämsästä on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle, ja kaupunki vielä sijaitsee melko lähellä isoja keskuksia.

Yrittäjä Jukka Auterinen